Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A közelgő rendszervá​ltás geopolitika​i valóság
  2013-07-07 21:36:37, vasárnap
 
  A közelgő rendszervá​ltás geopolitika​i valóság


A Kazahsztán, Belorusszia és Oroszország által alkotott vámunió rohamléptékben halad afelé, hogy a majdani Eurázsiai Gazdasági Unió alapját jelenthesse. Májusban a három ország megkezdte az egységes gazdasági térség kialakítására vonatkozó konkrét tervek kidolgozását. Várhatóan egy éven belül aláírják a megállapodásokat, 2015-re pedig a három posztszovjet ország már az új gazdasági egység előnyeit élvezheti.

Az unió motorját az orosz gazdaság fogja adni, mivel a szövetség teljes vagyonának 57%-át az oroszok vagyona alkotja. Oroszországban jóval magasabb az átlag életszínvonal, mint a csatlakozó posztszovjet köztársaságokban, melyek két évtizeden át a Nyugat gazdasági szemeteseként működtek.

Ahogyan erre aggodalmaskodó amerikai szakértők is felhívták már a figyelmet, az Eurázsiai Gazdasági Unió sokkal inkább geopolitikai, mint gazdasági egység. Az alakulóban lévő szövetségről mélyen hallgató Nyugat aggodalmainak ellenére pedig az új formáció vetélytársa nem az Európai Unió, vagy a transzatlanti szabadkereskedelmi övezet lesz. A hanyatlóban lévő Nyugat már nem tényező egy ilyen gazdasági potenciálnak - a tárgyalási folyamat résztvevői számára jóval fontosabb kérdés a zsugorodó Európai Uniónál a ténylegesen növekedő szomszédok kérdése.

Már az unió kiépítésének kezdetén meg kell határozniuk a Kínával történő együttműködés kereteit. Ez irányba igen határozott lépések történnek, mert a Kínával kötött széleskörű energetikai megállapodások már nem Oroszország és Kína, hanem az Eurázsiai Unió és Kína gazdasági együttműködésének alapjait fektették le. Az unió a világ kőolaj- és földgázkészletének tekintélyes részével bír, és Kína mint szomszédos ország erre a biztos forrásra alapozza majd energiafogyasztását, az uniónak pedig stabil gazdasági alapot jelent a biztos kínai felvásárló piac.

Ha a Kínával történő együttműködés tisztázottá vált, a következő fontos tényező még mindig nem az Európai Unió, hanem az iszlám szeparatizmus kérdése, ami Közép-Ázsiában és az Észak-Kaukázusban állandó destabilizáló tényezőt jelent, de a közeljövőben számolni lehet a terjedésével. Az unió külön szervezetet állít fel a nyugatról fűtött iszlám szeparatizmus megfékezésére, de a Sanghaj Együttműködési Szervezet is kiemelten kezeli a kérdést. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Sanghaj Együttműködési Szervezet mint az unió katonai stabilitásának alapja fog működni.

Csak a fontosabb kérdéskörök tisztázását követően kerülhet szóba, hogy a zsugorodó nyugati szövetségeseknek mennyi gáz kell ahhoz, hogy télen ne fagyjanak meg.

Vlagyimir Putyin egyben azt is kijelentette, hogy az FSB-nek a közeljövőben fel kell számolja az Eurázsiai Unió későbbi, belső ellenzékét jelentő extrémistákat. Hivatalos formában ez az iszlám szeparatizmus képében megjelenő nyugati felforgatást jelenti, ami két évtizede fegyveres harccal próbál geopolitikai éket verni Oroszország és a posztszovjet térség közé. Nemhivatalos formában pedig ez a csatlakozó országokban és a peremvidéken jelen lévő nyugati befolyás kitakarítását jelenti. Az Eurázsiai Unió számára kockázati tényezőt jelent minden, az általános erkölcsi normákat - mint a társadalom stabilitásának alapját - veszélyeztető szervezet, vagyis a vallásellenes megnyilvánulásokat, a családellenes szinglikultuszt és a homoszexuális propagandát támogató formációk. Ezek a kockázati tényezők pedig felszámolásra kell kerüljenek. Kezdetben az unió alapító tagállamaiban, majd a később csatlakozó posztszovjet köztársaságokban.

Magyarország egy ilyen, később csatlakozó posztszovjet köztársaság, ahol továbbra is parlamenti szinten zajlik az extrémizmus; a kormány anyagi támogatásával szervezett buzifelvonulás, a mindezt kevésnek tartó ateista ellenzék, és az atlanti integráció mellett elkötelezett cionista szeparatizmus formájában.

Az unió felépülését követően pedig hazánkhoz is elér a változás hulláma. A Fidesz végső kétségbeesésben megkezdett kétkulacsos poilitikája aligha váltja be a hozzá fűzött reményeket. Vajon meddig tudnak majd működni az ilyen, nyíltan szeparatista szervezetek, mint ami jelenleg is kormánynak, demokratikus ellenzéknek mondja magát? Meddig működhetnek az atlantizmus mellett elkötelezett érdekkörök, az unió részeként, vagy annak szomszédságában? Ahogy mondani szokás, fel is út, le is út (Felcsút?), mert a kockázati tényezők felszámolása egy épülő birodalomnak aligha fog gondot okozni.

Molnár István - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/07/04/kozelgo-rendszerva-ltas-geopolitika-i-valosag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megállapodásokat, köztársaságokban, szövetségeseknek, szomszédságában, kétségbeesésben, szinglikultuszt, megállapodások, stabilitásának, együttműködési, rohamléptékben, oroszországban, buzifelvonulás, aggodalmaskodó, együttműködés, szeparatizmus, aggodalmainak, életszínvonal, szemeteseként, támogatásával, transzatlanti, megfékezésére, vallásellenes, veszélyeztető, tagállamaiban, családellenes, homoszexuális, kitakarítását, destabilizáló, felszámolásra, extrémistákat, kialakítására, nemhivatalos, geopolitikai, magyarország, szeparatista, szövetségről, közelgő rendszervá​, majdani Eurázsiai, három ország, egységes gazdasági, éven belül, három posztszovjet, unió motorját, orosz gazdaság, szövetség teljes, oroszok vagyona, átlag életszínvonal, csatlakozó posztszovjet, alakulóban lévő, hanyatlóban lévő, ilyen gazdasági, tárgyalási folyamat, Eurázsiai Gazdasági Unió, Európai Unió, Európai Uniónál, Eurázsiai Unió, Sanghaj Együttműködési Szervezet, Vlagyimir Putyin, Molnár István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Annuska bar...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Hogy lehet megtartani  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Rátalálsz  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Esti kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Esti kép  Facebookon kaptam  Idő  Minden harmadik...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Mi lenne ha  Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png telefon  Bounty krémes  Elköszönt  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Akarat  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Elköszönt  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 21  Kellemes délutánt kívánok  Jó éjszakát  Szép álmokat!  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
közelgő rendszervá&#8203, majdani Eurázsiai, három ország, egységes gazdasági, éven belül, három posztszovjet, unió motorját, orosz gazdaság, szövetség teljes, oroszok vagyona, átlag életszínvonal, csatlakozó posztszovjet, alakulóban lévő, hanyatlóban lévő, ilyen gazdasági, tárgyalási folyamat, zsugorodó Európai, ténylegesen növekedő, unió kiépítésének, világ kőolaj-, biztos forrásra, uniónak pedig, biztos kínai, következő fontos, iszlám szeparatizmus, közeljövőben számolni, unió külön, nyugatról fűtött, unió katonai, fontosabb kérdéskörök, zsugorodó nyugati, posztszovjet térség, csatlakozó országokban, peremvidéken jelen, általános erkölcsi, társadalom stabilitásának, családellenes szinglikultuszt, homoszexuális propagandát, kockázati tényezők, unió alapító, később csatlakozó, kormány anyagi, mindezt kevésnek, atlanti integráció, unió felépülését, változás hulláma, hozzá fűzött, atlantizmus mellett, unió részeként, épülő birodalomnak, megállapodásokat, köztársaságokban, szövetségeseknek, szomszédságában, kétségbeesésben, szinglikultuszt, megállapodások, stabilitásának, együttműködési, rohamléptékben, oroszországban, buzifelvonulás, aggodalmaskodó, együttműködés, szeparatizmus, aggodalmainak, életszínvonal, szemeteseként, támogatásával, transzatlanti, megfékezésére, vallásellenes, veszélyeztető, tagállamaiban, családellenes, homoszexuális, kitakarítását, destabilizáló, felszámolásra, extrémistákat, kialakítására, nemhivatalos, geopolitikai, magyarország, szeparatista, szövetségről, posztszovjet, kiépítésének, kidolgozását, elkötelezett, terjedésével, közeljövőben, demokratikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.